באנו לשדרג

מתכון לסלט אבטיח עם שקדים, שמיר וגבינת פטה

לא ברור אם הסלט הזה הוא מנה ראשונה או קינוח, אבל הוא כל כך טוב שאתם פשוט חייבים לנסות אותו: סלט שמשדך בין אבטיח לשאלוט, שקדים, שמיר, גבינת פטה וצנוניות - והשילוב הזה ממכר. ראו הוזהרתם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הדרך המיוחדת ביותר להגיש אבטיח (צילום: rawpixel on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 בצלצלי שאלוט גדולים ומאורכים, פרוסים לטבעות דקות
  • חומץ תפוחים, לפי הצורך, להשריית השאלוט
  • 1/2 כוס שקדים, קצוצים גס
  • 1 אבטיח קטן, מקולף וחתוך לקוביות
  • 280 גרם גבינת פטה
  • חופן גדול של צנוניות, פרוסות דק (אידיאלי לביצוע עם מנדולינה)
  • צרור גדול של שמיר, קצוץ גס
  • מלח ים ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את טבעות השאלוט בקערה, מכסים בחומץ תפוחים ומניחים בצד.

2. במחבת יבשה על אש בינונית-נמוכה, קולים את השקדים תוך ניעור מתמיד של המחבת עד שהם הופכים לשחומים, במשך כ-5 דקות. מעבירים לצלחת לצינון.

3. בקערה גדולה, מניחים את קוביות האבטיח ומפזרים מעל את גבינת הפטה. מוציאים את טבעות השאלוט מהחומץ ומוסיפים לקערה יחד עם השקדים, הצנוניות והשמיר. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עם הידיים. מעבירים לכלי הגשה ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר