ליד הקפה

מתכון לחטיפי קורנפלקס, בוטנים וקרמל ממכרים

החטיף הזה הוא גרסת השף של ממתק הקורנפלקס והשוקולד המומס הרגיל שכולנו מכירים. הוא מתוק ומלוח ואקסטרה קריספי בזכות הבוטנים. אם אתם מכינים אותו עם ילדים, תצטרכו לקחת שליטה על שלבי יצירת הקרמל, אבל הם יכולים לבצע את כל מלאכת הערבוב בעצמם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חטיפי קורנפלקס, בוטנים וקרמל ממכרים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ¾6 כוסות (170 גרם) קורנפלקס
  • 3/4 כוס (100 גרם) בוטנים קלויים מלוחים, קצוצים גס
  • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר מגורען
  • 1/4 כוס (60 גרם) חמאה, מרוככת
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 100 גרם חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית עוגה מרובעת בגודל של כ-20 סנטימטרים בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את הקורנפלקס והבוטנים ומניחים בצד.

3. מחממים את הסוכר בסיר בינוני עד שהוא מתחיל להימס. מערבבים מדי פעם לקבלת המסה שווה. כשהסוכר מתחיל לקבל צבע עמוק, מערבבים אותו תכופות בעזרת מרית או כף עץ כדי להיפטר מגושים. מוסיפים את החמאה. הסוכר יבעבע, אבל ממשיכים לערבב עד שהוא 'נרגע'. שופכים פנימה באיטיות את השמנת, תוך כדי ערבוב. הקרמל יבעבע שוב, אז היזהרו לא לגעת בו. נותנים לקרמל לרתוח במשך דקה ואז מסירים מהאש.

4. מערבבים את המלח וחמאת הבוטנים לתוך הקרמל עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את הקרמל לתוך הקורנפלקס ומערבבים עד לציפוי אחיד.

5. מזלפים את התערובת לתוך התבנית המוכנה, מהדקים אותה בחוזקה בכל הפינות. מניחים לה להתמצק במקרר למשך שעה ואז פורסים לריבועים או מלבנים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר