ליד הקפה

מתכון לעוגיות סַבְּלֵה לפתיחת הצום: גם פריכות וגם נימוחות

והפעם, מבית היוצר של הבאגט והקרואסון, קבלו את עוגיות הסַבְּלֵה. sable בצרפתית משמעו חול - מה שמעיד על המרקם הפירורי והרך שלהן, בתוספת סוכר המפוזר מעל ומעניק אפקט קראנצ'י מעניין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח לבן מנופה + עוד, למשטח העבודה
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים גדולים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מים
  • 1 חלבון ביצה גדול
  • סוכר - לפיזור

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, אבקת הסוכר והמלח במעבד מזון, עד לאיחוד. מוסיפים את החמאה ומקציפים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים והווניל ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתגבש, כ-30 שניות. מעצבים לדיסק בעובי של כ-2 סנטימטרים; עוטפים בניילון נצמד ומצננים עד להתייצבות, לפחות 30 דקות או עד יומיים.

2. מחממים את השליש העליון והתחתון של התנור ל-175 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי סנטימטר. בעזרת חותכן עוגיות קטן ועגול, חורצים כמה שיותר עוגיות מהבצק. מרדדים מחדש לפי הצורך. מניחים את העוגיות בתבנית במרחק של 3 סנטימטרים זו מזו.

4. מערבבים את המים והחלבון בקערה קטנה, עד לאיחוד. מברישים קלות מעל העוגיות ומפזרים סוכר בנדיבות.

5. אופים 2 תבניות בכל פעם, מסובבים באמצע, עד להתייצבות והזהבה קלה בקצוות, 12-14 דקות. מצננים לחלוטין בתבניות, כ-15 דקות. ניתן לשמור את העוגיות עד שבוע, בכלי אטום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר