מתכון לזניה עם ירקות קלויים בגריל ברוטב משובח

היופי בלזניה הוא שכל מה תשימו בין דפי הפסטה הדקיקים האלה, ישתלב מעולה. מתכון ללזניה עם ירקות קלויים בגריל וגבינות בין השכבות לצד רוטב קרמי משובח (מתכונים, אוכל)

לזניה עם ירקות קלויים ברוטב משובח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 50 גרם גבינה מלוחה
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 פלפל ירוק
  • 1/2 סלסילת פטריות טריות
  • 2 קישואים קטנים
  • 1 חציל קטן
  • 5 שיני שום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • לרוטב:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 3 כוסות חלב
  • 1/3 כוס קמח
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: היופי בלזניה הוא שכל מה תשימו בין דפי הפסטה הדקיקים האלה, ישתלב מעולה. מתכון ללזניה עם ירקות קלויים בגריל וגבינות בין השכבות לצד רוטב קרמי משובח.

הכנת הירקות הקלויים:

• חותכים את הגמבות והפלפל הירוק לרצועות עבות, פורסים את הפטריות לפרוסות ללא הרגל, חותכים לקוביות את החצילים והקישואים וכותשים את שיני השום.

• מערבבים בקערה את שמן הזית עם השום הכתוש, ומוסיפים את הירקות לקערה, למעט הפטריות, להשרייה.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הירקות באופן שאף ירק לא יכסה את השני.

• מכניסים את התבנית עם הירקות לתנור במצב גריל. באמצע הקלייה, הופכים את הירקות לצד השני כדי שיקבלו כתמי צבע כהים משני הצדדים.

הכנת הרוטב:

• ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים יחד היטב.

• מוסיפים את החלב לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, וממשיכים לערבב בעזרת מטרפה כל הזמן למניעת גושים. כשהרוטב הופך לסמיך מסירים מן האש.

הכנת הלזניה:

• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

• מניחים שליש מעלי הלזניה בתבנית, עליהם מוסיפים את הירקות הקלויים בגריל. על הירקות מפוררים שליש מכמות הגבינות (המלוחה והצהובה). על הגבינות יוצקים שליש מכמות הרוטב החלבי. חוזרים על סדר הפעולות בשנית ליצירת הקומה השנייה של הלזניה. חשוב שכל בצק הלזניה יהיה מכוסה ברוטב, אחרת הוא לא ייאפה כראוי ויישאר קשה. לסיום, מפזרים מלמעלה את כל הנותר מן הירקות, הגבינות והרוטב החלבי.

• עוטפים את תבנית הלזניה בנייר כסף, ומכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות. לאחר חצי שעה של אפייה, מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 8 דקות נוספות, או עד להשחמה יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר