מתכון לסופלה שוקולד חם עם אגסים ביין

קינוח קלאסי ויפהפה: מתכון להכנת סופלה שוקולד חם ומפנק עם אגסים ביין. מנה שדורשת מעט מאמץ, אבל התוצאה הנפלאה שווה את העבודה ובעיקר את המחמאות (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סופלה שוקולד חם עם אגסים ביין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 6 אגסים גדולים
  • 2 כוסות יין לבן
  • 1 מקל קינמון
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 250 גרם מחמאה רכה
  • 2 כוסות ריץ׳
  • 8 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות קמח

אופן הכנת סופלה שוקולד חם עם אגסים ביין:

רגע לפני: קינוח קלאסי ויפהפה: מתכון להכנת סופלה שוקולד חם ומפנק עם אגסים ביין. מנה שדורשת מעט מאמץ, אבל התוצאה הנפלאה שווה את העבודה ובעיקר את המחמאות.

• מקלפים את האגסים, וחוצים אותם לאורך בדיוק באמצע.

• מרתיחים בסיר גדול את היין ומקל הקינמון. לאחר 10 דקות, כשהיין חם, מוסיפים לסיר את האגסים, ומבשלים את במשך 30 דקות, עד שהאגסים רכים אך יציבים.

• מסננים היטב את האגסים מנוזלים.

הכנת הסופלה:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• ממיסים את המחמאה, השוקולד המריר והריץ' בשיטת בן מארי - מניחים סיר קטן עם מים מעל אש ומרתיחים את המים. מעל הסיר מניחים קערה ובה החמאה והשוקולד, ומקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים. כשמקבלים נוזל שוקולדי מסירים מהאש מסירים מהאש ומערבבים, עד שהנוזל יצטנן מעט.

• מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי.

• מערבבים את השוקולד המומס עם קציפת הביצים, מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים לתערובת אחידה.

• יוצקים מבלילת הסופלה לתוך כלי חרס אישיים, ומניחים במרכז הכלי חצי אגס.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, במשך 8-10 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר