תוצרת בית

מתכון לחטיפי שוקולד מ-7 מרכיבים שאי אפשר להפסיק לגנוב

לפינוקים המתוקים הללו, שמקורם בשנות ה-60, יש שני שמות: "חטיפי 7 שכבות" ו"חטיפי קסמים" (או שמא "ריבועי קסם"?). בכל מקרה, אי אפשר להתכחש לעובדה שהם לא רק יפהפיים, אלא גם טעימים בטירוף ומזכירים קצת עוגיות שוקולד צ'יפס. הם מבוססים על ביסקוויטים טחונים שמצופים בחלב מרוכז ממותק דביק, הרבה קוקוס, שוקולד צ'יפס חום ולבן, שבבי פקאן ומלח גס - וכל זה תוך 35 דקות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • ½1 כוסות ביסקוויטים גרוסים
  • 1/4 כפית מלח גס + עוד לקישוט
  • 6 כפות (85 גרם) חמאה, מומסת
  • 400 גרם חלב מרוכז ממותק
  • ½1 כוסות קוקוס טחון
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס חום
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרססים קלות תבנית בגודל של כ-22 סנטימטרים בספריי שמן.

2. בקערה גדולה, טורפים את פירורי הביסקוויטים והמלח. מוסיפים פנימה את החמאה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה - היא צריכה להיראות ולהרגיש כמו חול רטוב. מעבירים לתבנית המוכנה ומיישרים לשכבה אחידה.

3. יוצקים את החלב המרוכז הממותק לתבנית, מטים אותה לפי הצורך, כדי לקבל שכבה אחידה. מפזרים באופן שווה את הקוקוס ואחריו את השוקולד צ'יפס והפקאן. מקשטים במלח גס, מעבירים לתנור ואופים עד להזהבה, 25-30 דקות.

4. מצננים את החטיפים בתבנית 5-10 דקות ואז משחררים אותם החוצה בעודם חמים. מקררים לחלוטין לפני הפריסה לריבועים. החטיפים ישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או במקרר עד 5 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר