באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

אל תתנו לעונת ההדרים לחמוק לפני שתכינו את הגרניטה הצהבהבה הזו. אבל קודם, הנה, אנחנו מסבירים: גרניטה היא קינוח איטלקי פירותי שכפי שהבנתם, דומה מאד לברד. שימו לב: היא קלה להכנה בבית, בלי מכשירים ואביזרים מיוחדים ודורשת רק ארבעה מרכיבים. הגישו אותה כמנה אחרונה קלה ומרעננת בארוחת צהריים וכשיבוא הקיץ, החליפו את מיץ התפוזים באבטיח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (מ-9 תפוזים בינוניים)
  • גלידת וניל, להגשה

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן, על אש בינונית, מערבבים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לערבב עד להמסת הסוכר.

2. מערבבים פנימה את מיץ התפוזים, מסירים מהאש ומעבירים את התערובת לתבנית אפייה בינונית רדודה (כמו תבנית של עוגה או תבשיל). מעבירים למקפיא. לשיטה הקלה ביותר, הקפיאו אותה במלואה, ללא הפרעה (ותגרדו את התערובת מאוחר יותר, ליצירת גבישים קטנים), כ-4-5 שעות. לקבלת גבישים גדולים, ערבבו את הגרניטה כל 30 דקות-שעה, תוך כדי שהיא קופאת, כ-3 שעות בסך הכל. (זמן ההקפאה המדויק ישתנה בהתאם לגודל התבנית.)

3. להגשה, מגרדים את הגרניטה הקפואה במזלג, אם היא קפואה ומוצקה ואז מעבירים את הגבישים לכלי הגשה. אם גירדתם אותה בעת ההקפאה, פשוט העבירו אותה לכלי הגשה עם כף של גלידה. יוצקים מעל כדור גלידת וניל טרם ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר