לכבוד שבת

נוסח ספרד: מתכון לעוף ברוטב שום ורוזמרין

הנוסח הספרדי לבעל הכנף הפופולרי ביותר על הצלחת: מתכון להכנת מנה מיוחדת ועשירה בטעמים של עוף שחום היטב, עסיסי ורך מבושם ברוזמרין, שום ויין לבן (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף ברוטב שום ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כרעיים מחולקים
  • 5 שיני שום
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1/2 ענף רוזמרין
  • שמן לטיגון

אופן הכנת עוף ברוטב שום ורוזמרין:

רגע לפני: הנוסח הספרדי לבעל הכנף הפופולרי ביותר על הצלחת: מתכון להכנת מנה מיוחדת ועשירה בטעמים של עוף שחום היטב, עסיסי ורך מבושם ברוזמרין, שום ויין לבן.

• מחממים במחבת גדולה או סיר רחב שמן לטיגון על אש נמוכה.

• כשהשמן חם, מטגנים את פרגיות העוף במשך 10-12 דקות, על אש נמוכה ככל האפשר, עד שהעוף יקבל צבע.

• כותשים את השום, מוסיפים למחבת ומערבבים.

• מוסיפים את היין הלבן והרוזמרין, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה כדי שהאלכוהול יתאדה.

• אחרי הרתיחה, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10 דקות. לקראת סוף הבישול, מגביהים מעט את הלהבה, ומסירים את המכסה כדי שהרוטב יצטמצם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר