לכבוד שבת

מתכון לעוף צלוי עם תפוחי אדמה וזיתים

עיקרית לשבת בתבנית אחת: כרעיים, תפוחי אדמה וזיתים מתובלים היטב, צלויים בתנור. מנה נהדרת מקטגוריית "הכי פשוט, הכי טעים" שכולם יאהבו (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף שלמים
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1/2 כפית שבבי פלפל אדום, כתושים
  • 680 גרם תפוחי אדמה, פרוסים לפלחים
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת דק

אופן הכנת עוף צלוי עם תפוחי אדמה וזיתים:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, בעזרת עלי ומכתש, מוט בלנדר או מעבד מזון, כותשים יחד היטב את עלה הדפנה, זרעי השומר ו-1/2 1 כפיות שבבי פלפל אדום עד שהם טחונים היטב.

2. בקערה, מצפים היטב את תפוחי האדמה והזיתים ב-2 כפות שמן ומחצית מתערובת התבלינים הכתושים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

3. מסדרים את העופות בתבנית אפייה עם שוליים מעט גבוהים, מברישים אותם ב-2 כפות שמן, מתבלים במלח ופלפל שחור ומצפים אותם ידנית בתערובת התבלינים הנותרת.

4. מניחים את תפוחי האדמה והזיתים סביב העופות, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 35-45 דקות, עד שהעופות מבושלים וניתן לנעוץ מזלג בקלות בתפוחי האדמה.

מערבבים את הפטרוזיליה, גרידת הלימון ומעט שבבי פלפל אדום, ומפזרים על העופות לפני ההגשה יחד עם הנוזלים שבתבנית.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר