מתוק לשבת

מתכון לקרם ברולה בגרסת פרווה לשבת • צפו

מרקם שמנת קרמי, אלגנטי ומרענן עם קרום מקורמל פריך. קינוח קלאסי מפורסם מהמטבח הצרפתי שמתאים לכל עונות השנה בגרסת פרווה מוצלחת עם מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לשבת)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 חלמונים, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות (500 גרם) קצפת צמחית 35% שומן (לגרסה החלבית: שמנת מתוקה)
  • לקרום המקורמל: 4 כפות (60 גרם) סוכר

אופן הכנת קרם ברולה:

1. מחממים את התנור ל-150 מעלות.

2. בקערה בינונית, טורפים יחד את החלמונים עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת נוזל קרמי סמיך בצבע צהוב חיוור.

3. בקלחת (סיר עם ידית ארוכה), מבשלים את הקצפת הצמחית עד שהיא מתחילה לרתוח בקצוות. מסירים מהאש, ויוצקים את הקצפת לתערובת החלמונים - מעט בכל פעם - תוך בחישה מתמדת.

4. מניחים 4 כלים אישיים חסיני אש בנפח 220 גרם בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים, ומעבירים את התבנית לרשת התנור. יוצקים לתבנית מים חמים בכמות שתגיע למחצית מגובה הכלים.

5. אופים במשך 30-35 דקות, עד שהקרם בכלים מתגבש והקרום העליון רוטט.

6. בזהירות, מעבירים את הכלים לצינון על רשת, עד שיגיעו לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות עד לילה שלם.

7. על כל כלי, מפזרים 1 כף סוכר, ושורפים בברנר (מבער על גז), כדי ליצור קרום פריך.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר