פותח תאבון מסורתי: מתכון לכבד קצוץ

מהמטבח האשכנזי לקלאסיקה ישראלית: מתאבן, סלט, ממרח, תוספת לעיקרית או כמנה ראשונה - מתכון להכנת כבד הקצוץ שמתאים כמעט לכל קטגוריה אפשרית בשל יכולתו להשתלב בקלות שכזו עם טעם עדין אך דומיננטי מספיק (מתכונים, אוכל)

כבד קצוץ (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג כבד
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 ביצים קשות
  • למרקם יציב: 4 בייגלה או 2 קרקרים (לא חובה)
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת כבד קצוץ

רגע לפני: מתאבן, סלט, ממרח, תוספת לעיקרית או כמנה ראשונה - מתכון להכנת כבד הקצוץ שמתאים כמעט לכל קטגוריה אפשרית בשל יכולתו להשתלב בקלות שכזו עם טעם עדין אך דומיננטי מספיק. מה שהתחיל במטבח האשכנזי והפך לקלאסיקה בכל בית בישראל.

• קוצצים דק את הבצלים.

• מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים על אש נמוכה מאד את הבצלים, עד שיהיו שקופים. במשך לפחות 25 דקות.
לקראת סוף הטיגון, מוסיפים גם את הכבדים למחבת.

• מעבירים למעבד מזון את הבצל והכבד, הביצים הקשות ומעט שמן זית. אפשר להוסיף בייגלה או קרקרים, לקבלת מרקם יציב יותר.

• מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי. שימו לב: יותר זמן במעבד המזון, הכבד הופך לממרח בעל מרקם גס.

• מעבירים לכלי אחסון, ושומרים במקרר לפחות שעתיים לפני הארוחה.

אופן ההגשה: הכבד הקצוץ משתלב נפלא עם ריבת בצל עסיסית ופרוסות קרוסטיני.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר