לכבוד שבת

סגולה גדולה לפרנסה: מתכון לחלה בצורת מפתח

בשבת שאחרי חג הפסח, נהוג לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה לפרנסה טובה. הנה מתכון נהדר לחלה ריחנית וטעימה של השפית מורן פינטו, וגם: הרב חיים פוקס עם כל הטעמים למנהג היפה הזה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סגולה לפרנסה טובה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כף סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • להברשה: ביצה
  • לקישוט: שומשום / פרג / כצח

אופן הכנת חלה בצורת מפתח:

רגע לפני: בשבת שאחרי חג הפסח, נוהגים לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה לפרנסה טובה. הנה מתכון נהדר לחלה ריחנית וטעימה.

>> מה הסיבה למנהג היפה הזה - אתם כבר יודעים? הרב חיים פוקס מסביר

שימו לב, המתכון מיועד לחלה אחת. כדאי להכפיל את כמויות המרכיבים כדי לזכות במצוות הפרשת חלה.

• מערבבים במשך דקה את הקמח עם השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית.

• מוסיפים לקערה את הסוכר והשמן, ולבסוף את המים - בהדרגה ולא בבת אחת - עד שהבצק נוח ללישה. יתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים. יותר מידי מים יהפכו את הבצק לדביק.

• מעבדים היטב במשך 5-8 דקות במהירות בינונית, עד שהבצק מתגבש ורק אז מוסיפים את המלח. זאת כדי למנוע התנגשות בין המלח לשמרים, מה שהורס את תהליך ההתפחה.

• מניחים את הבצק להתפחה, עד שבצק מכפיל את נפחו.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• קולעים 2/3 מהבצק לחלה ארוכה ומהדקים את שני קצוות הצמה לעיגול - זה יהיה ה'ראש' של המפתח.
את הבצק שנותר קולעים גם לצמה ומחברים לעיגול. להשלמת המפתח, מקפלים את קצה הצמה לצד, ליצירת שיני המפתח.

• מעבירים בזהירות את החלה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום/פרג/כצח לפי הטעם.

• אופים במשך 40 דקות או עד שהחלה תפוחה ואפויה היטב גם מלמטה. זהירות לא לגעת בחלה מיד אחרי האפייה, כי המפתח עלול להתפרק.

יש לכם דרכים נוספות להכין חלה בצורת מפתח? ספרו לנו!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר