ליד הקפה: מתכון לעוגיות בריאות מנצחות

הן פריכות, הן טעימות ובעיקר מלאות בבריאות: מתכון להכנת עוגיות קוואקר פריכות ומתוקות עם קמח מלא וסוכר חום. כשהעוגיות מזהיבות בתנור, זה הזמן שלכם להכין כוס קפה חם (מתכונים, אוכל)

ליד הקפה. עוגיות קוואקר פריכות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 550 גרם שיבולת שועל
  • 300 גרם קמח מלא סוגת
  • 200 גרם צימוקים
  • 250 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 1 כפיות סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 1 כפיות קינמון
  • 400 מ"ל תרכיז תפוחים טבעי
  • 3 כפות סוכר חום

אופן הכנת עוגיות קוואקר:

רגע לפני: הן פריכות, הן טעימות ובעיקר מלאות בבריאות: מתכון להכנת עוגיות קוואקר פריכות ומתוקות עם קמח מלא וסוכר חום.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים את החמאה לקוביות ומערבבים עם תרכיז התפוחים, הביצים, תמצית הווניל והסוכר.

• בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הקמח והסודה לשתייה עם המלח והקינמון.

• מאחדים את תערובת הקמח עם תערובת החמא הנוזלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

• מוסיפים את הקוואקר, הצימוקים והאגוזים ומערבבים היטב.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה. בגלל שהתערובת דביקה וסמיכה למדי, בעזרת כף מניחים תלולית מהתערובת על התבנית וכך יוצרים את העוגיות.

• אופים במשך 15 דקות, ולא יותר. אפיית יתר עלולה להפוך את העוגיות לקשות. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת ומעבירים לכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר