
רכיבים
- 2 כרוביות
 - 6 ביצים
 - 8 כפות קמח תופח
 - 1/2 גביע יוגורט
 - 10 כפות גבינת קשקבל מגוררת
 - 4 גבעולי בצל ירוק
 - 1 כפית מלח
 - 1 כפית פלפל שחור
 
אופן הכנת מאפינס חביתה וכרובית:
רגע לפני: ארוחה שלמה ללא טיגון, קלילה וטעימה: מתכון למאפינס כרובית וחביתה שעשויים בשיטת לערבב-ולתנור, בלי ללכלך יותר מידי כלים והתעסקות מיותרת.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים, ומבשלים בסיר מלא מים עד לריכוך קל. מוציאים, מסננים ומרסקים קלות את הפרחים.
• קוצצים את הבצל הירוק דק.
• טורפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים את פרחי הכרובית המרוסקים, הקמח, היוגורט וגבינת הקשקבל. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
• משמנים את תבנית המאפינס או תבניות קטנות עמוקות, שוות בגודלן, וממלאים בזהירות את השקעים כמעט עד הסוף.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות, או יותר, עד שהמאפינס מקבלים גוון זהוב-שחום בשוליים.
0 תגובות