לפתוח את הצום בסטייל: מתכון לביבות ירק וגבינות

מתכון ללביבות ירק עם גבינות קשות והמון עשבי תיבול שכיף לפתוח איתן את הצום. כל העבודה לוקחת בסך הכל 30 דקות ויש לכם לביבות טעימות לצד מטבל גבינה וסלט רענן (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לביבות ירק וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 4 ענפי בצל ירוק עבים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 כוס גבינה צהובה / בולגרית מפוררת
  • 1/2 כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת
  • 3-4 כפות קמח
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנת לביבות ירק:

רגע לפני: מתכון לקציצות ירק עם גבינות קשות והמון עשבי תיבול שכיף לפתוח איתן את הצום. כל העבודה לוקחת בסך הכל 30 דקות ויש לכם לביבות טעימות שאוכלים עם גבינה וסלט רענן.

• מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בסיר מלא מים עד שהם מתחילים להתרכך, אך לא מבושלים לגמרי.

• מצננים את תפוחי האדמה ומגררים בפומפייה לקערה.

• קוצצים דק את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.

• מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים לקערה את הגבינות והביצים. מערבבים היטב ומוסיפים בהדרגה את הקמח, לפי סמיכות העיסה.

• מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה. בעזרת 2 כפות מורידים בזהירות לשמן החם לביבות מהבלילה ומטגנים עד שהלביבות זהובות משני צדדיהן.

אופן ההגשה: מגישים את הלביבות חמות לצד סלט עגבניות מתובל בשום וגבינה לבנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר