מה אוכלים היום?

התרופה של הטבע: מתכון למרק עדשים וירקות

מתכון להכנת מרק עדשים עשיר בירקות ונפלא, לימים כאלה שהטמפרטורות בחוץ צונחות, וכל מה שאתם רוצים זה מרק לוהט להתחמם איתו. הגרסה הצמחונית למרק העוף (מתכונים, אוכל)

התרופה של הטבע. מרק עדשים וירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם עדשים כתומות / ירוקות
  • 5 עגבניות
  • 6 גזרים
  • 4 קישואים
  • 6 גזרים
  • 5 גבעולי סלרי
  • 2 בצלים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות אבקת מרק עוף (לבחירה)
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 10 כוסות מים (או יותר, למרק סמיך פחות)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מרק עדשים וירקות:

רגע לפני,: מתכון להכנת מרק עדשים עשיר בירקות ונפלא, לימים כאלה שהטמפרטורות בחוץ צונחות, קר וכל מה שאתם רוצים זה מרק לוהט להתחמם איתו. הגרסה הצמחונית למרק עוף.

• משרים את העדשים בקערה מלאה מים קרים במשך שעה.

• מקלפים את הגזרים והקישואים וחותכים אותם ואת גבעולי הסלרי (את העלים מניחים בצד) לקוביות קטנות.

• מגרדים את העגבניות גס בפומפייה.

• קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בסיר עמוק עם מעט שמן, עד לשקיפות.

• מוסיפים לסיר את הירוקת החתוכים לקוביות, ומאדים אותם במשך 10 דקות. במהלך האידוי, מוסיפים מחצית מכמות המים בהדרגה, יחד עם העגבניות המגורדות, רסק העגבניות והפטרוזיליה הקצוצה.

• לאחר האידוי, מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב.

• מוסיפים את כמות המים הנותרת ומביאים לרתיחה.

• מתבלים באבקת מרק, פפריקה, כמון וכורכום, מוסיפים את עלי הסלרי ו מנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר