לכבוד שבת

הכי טעים: מתכון לסלט חצילים ברוטב עגבניות

הסלט של שבת שטעים בכל מצב, קר או חם, והכי כיף לטבול בו חלה טרייה: ומתכון מנצח לסלט חצילים ברוטב עגבניות. במקום לטגן, אופים וכך החצילים פחות "כבדים" (מתכונים, אוכל)

הכי טעים. חצילים ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 חצילים
  • שמן זית
  • 5 עגבניות
  • 1 פלפל אדום
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 1 כוסות מים

אופן הכנת סלט חצילים ברוטב עגבניות:

רגע לפני: הסלט של שבת שטעים בכל מצב, קר או חם, והכי כיף לטבול בו חלה טרייה: ומתכון מנצח לסלט חצילים ברוטב עגבניות. במקום לטגן, אופים וכך החצילים פחות "כבדים".

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• פורסים את החצילים לפרוסות בעובי שווה, משמנים אותן בשמן זית ומסדרים את הפרוסות בתבנית.

• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שפני החצילים משחימים. הופכים את החצילים ואופים במשך 20 דקות נוספות.

הכנת רוטב העגבניות:
• חותכים לקוביות קטנות את העגבניות והפלפל, וקוצצים את הבצל.

• מחממים מעט שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים בו את הבצל, עד להזהבה. מוסיפים את קוביות העגבניות והפלפל, ואת המים, מתבלים בפפריקה, סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים במשך 10-15 דקות על אש בינונית.

• רגע האיחוד: מוסיפים את החצילים לסיר הרוטב ומבשלים יחד במשך 10 דקות על אש נמוכה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר