מיוחד

מתכון לאורז מוקפץ עם אננס אגוזים ורוטב סויה

נותר לכם אורז מהארוחה האחרונה? תתחילו להקפיץ: מתכון לאורז מוקפץ עם אננס, אגוזים ורוטב סויה בסגנון אסייתי נהדר. תוספת מעולה שמשדרגת כל מנה עיקרית והופכת את הארוחה לחגיגה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
אורז מוקפץ עם אננס אגוזים ורוטב סויה (צילום: יוני זוננשיין)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז לבן סוגת
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 כוסות קוביות אננס משימורים
  • 100 גרם אגוזי פקאן
  • 3 שיני שום
  • 2 ס״מ ג׳ינג׳ר טרי מגורר או 1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש
  • 2 כפות שומשום שחור
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות שמן להקפצה

אופן הכנת אורז מוקפץ בסגנון אסייתי:

רגע לפני: נותר לכם אורז מהארוחה האחרונה? תתחילו להקפיץ: מתכון לאורז מוקפץ עם אננס, אגוזים ורוטב סויה בסגנון אסייתי נהדר. תוספת מעולה שמשדרגת כל מנה עיקרית והופכת את הארוחה לחגיגה.

מכינים את האורז:
• שוטפים היטב את גרגרי האורז בתוך מסננת ונותנים לאורז להתייבש. מחממים 4 כפות שמן קנולה בסיר ומטגנים בו קלות את האורז על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכמחצית מהגרגרים מלבינים. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במכסה סגור במשך 20 דקות, עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש.

• מרתיחים את האפונה בסיר מלא מים רותחים במשך 5 דקות. מסננים היטב מנוזלים.

• כותשים את שיני השום, וקוצצים גס את אגוזי הפקאן.

רגע האיחוד:
• מחממים בווק 4 כפות שמן, ומקפיצים יחד במשך 2 דקות את האפונה, קוביות האננס, השום הכתוש והג'ינג'ר.

• מוסיפים את האורז, תוך ערבוב והקפצה בכף עץ.

• יוצקים מעל את רוטב הסויה ומקפיצים במשך 4 דקות נוספות.

• מפזרים מעל השומשום ואגוזי הפקאן, מערבבים ומסירים מהאש.

• מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר