לכבוד שבת

מתכון לסלט עוף קר: מנת פתיחה מרעננת לשבת בבוקר

רגע לפני הצ'ולנט, קבלו מנת פתיחה מרעננת וטעימה שכיף להתפנק איתה בסעודת שבת בבוקר: מתכון להכנת סלט עוף קר עם ירקות, אגוזים ורוטב פיקנטי מיוחד (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלט עוף קר ומרענן לבוקר של שבת (צילום: shutterstock)

רכיבים

  • 3 פרוסות חזה עוף
  • 4 גזרים
  • 1/2 ראש כרוב
  • 3 מלפפונים
  • 2 ענפי בצל ירוק
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו קלוי קצוצים גס
  • 3 כפות שומשום
  • לרוטב:
  • 3 כפות מיונז
  • 4 טיפות טבסקו
  • 4 טיפות שמן שומשום
  • 3 שיני שום
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנת סלט עוף קר:

רגע לפני: קבלו מנת פתיחה מרעננת וטעימה שכיף להתפנק איתה בסעודת שבת בבוקר, לפני הצ'ולנט: מתכון להכנת סלט עוף קר עם ירקות, אגוזים ורוטב פיקנטי מיוחד.

• צורבים את חזות העוף על מחבת טפלון או פלנצ׳ה עד שהנתחים מקבלים צבע, אך נזהרים לא לייבש אותם.

• חותכים את הכרוב לרצועות דקות, ומגרדים את הגזר בצד העבה של הפומפייה. מערבבים יחד בקערה.

• חוצים לאורך את המלפפונים, בעזרת כפית מוציאים את כל הגרעינים וחותכים לפרוסות, כך שיוצאים חצאי גלילים חלולים. מוסיפים לקערה.

• קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה.

• קורעים ביד את חזות העוף לפיסות ומעבירים לקערה, מוסיפים את אגוזי הקשיו הקצוצים ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להגשה.

• קולים קלות את השומשום במחבת יבשה, עד להשחמה עדינה.

אופן ההגשה: בכלי קטן מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מעבירים את הסלט לקערת הגשה, יוצקים את הרוטב על הסלט הקר ומפזרים מעל את השומשום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר