מתכון קיש עם פטריות וכרישה בסגנון צרפתי

מלבד קרואסונים משובחים, מציע המטבח הצרפתי קישים איכותיים לא פחות שכיף להתפנק איתם בחורף: מתכון לקיש פטריות כרישה וגבינות נפלא וטעים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קיש עם פטריות וכרישה בסגנון צרפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 60 גרם חמאה רכה
  • 2 כפיות שמרים טריים
  • 1/3 כוס מים קרים (80 מ"ל)
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 1 כרישה גדולה - החלק הלבן בלבד
  • 5 פטריות שמפיניון טריות
  • 85 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 4 ביצים
  • 1 כוס גבינת שמנת (240 מ"ל)
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קיש פטריות וכרישה:

רגע לפני: מלבד קרואסונים משובחים, מציע המטבח הצרפתי קישים איכותיים לא פחות שכיף להתפנק איתם בחורף: מתכון לקיש פטריות כרישה וגבינות נפלא וטעים.

ציוד נדרש: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.

הכנת הקלתית:
• חותכים את החמאה לקוביות ומעבדים יחד עם הקמח, השמרים והמלח במעבד מזון, מוסיפים את המים כשהחמאה נטמעה ברובה בקמח, עד לקבלת פירורים גסים.

• מאחדים ביד את הפירורים לכדור בצק דביק. מעבירים למשטח מקומח ולשים את הבצק בקצות האצבעות במשך כ-5 דקות, עד לקבלת עיסה חלקה וגמישה.

• מניחים את הבצק בקערה, ומעבירים למקרר למשך 45 דקות.

הכנת המילוי:
• חותכים את הכרישה (החלק הלבן בלבד) לרבעים. מרתיחים סיר מלא מים וחולטים בו את הכרישה במשך 4 דקות. מוציאים מהמים, שוטפים את הכרישה וחותכים לרצועות דקות.

• פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.

• טורפים יחד את הביצים והשמנת, מוסיפים אגוז מוסקט וקורטוב מלח ופלפל.

רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים את תבנית הפאי.

• מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח, עד לקבלת עלה בעובי חצי סנטימטר.

• מעבירים את עלה בצק לתבנית הפאי, ובאמצעות קצות האצבעות מרפדים היטב את התבנית בבצק. מסירים את הבצק המיותר שגולש משולי התבנית.

• שכבה ראשונה: ממלאים את הבצק בכמות נדיבה מגבינת הפרמזן המגורדת, ושומרים רבע כוס בצד. הגבינה תשמור על התחתית יבשה ותמנע מהבצק להירטב משאר חומרי המילוי.

• מניחים את פרוסות הפטריות על הגבינה יחד עם רצועות הכרישה.

• מוסיפים את שאר גבינת הפרמזן ותערובת הביצים והשמנת, ומיישרים את המילוי.

• אופים במשך 20-30 דקות, עד שפני הקיש מקבלים גוון זהוב עמוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר