מה אוכלים היום?

מתכון למרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס

חורף מושלם מתקרב אלינו, עם שלג ורוחות וכל מה שקורה בחורף אמיתי. אין כמו להתכנס בבית, ולערוך שולחן עם ארוחה מחממת למשפחה. מתכון למרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כוסות שעועית לבנה סוגת מושרית לילה
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 4 עגבניות בשלות
  • 1 בצל גדול
  • 6 שיני שום
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 4 כפות שמן
  • קמצוץ כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח
  • 4-5 נקניקיות קבנוס
  • 2 כפות שמן זית
  • להגשה: צ׳ילי גרוס יבש (לא חובה)

אופן הכנת מרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס:

רגע לפני: חורף מושלם מתקרב אלינו, עם שלג ורוחות וכל מה שקורה בחורף אמיתי. אין כמו להתכנס בבית, ולערוך שולחן עם ארוחה מחממת למשפחה. מתכון למרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס.

• משרים את השעועית למשך לילה במים קרים.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.

• חותכים לרבעים את העגבניות.

• קוצצים דק את הבצל וחוצים לשניים את שיני השום.

• מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את העגבניות, תפוחי האדמה, שיני השום החצויות, הפטרוזיליה והכוסברה, ומתבלים בכמון.

• מוסיפים את השעועית. מכסים במים ומבשלים במשך שעה וחצי.

• מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.

• כשהשעועית רכה, מעבירים בזהירות את המרק למעבד מזון או טוחנים בעזרת מקל בלנדר למרקם גס וסמיך.

• חותכים לקוביות את נקניקיות הקבנוס.

• מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הקבנוס עד לקבלת גוון זהוב-שחום.

• יוצקים את המרק חם לקעריות הגשה, מפזרים מעל מעט צ'ילי חריף ומקוביות הקבנוס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר