מאפה בשר פיקנטי קוצר מחמאות
מאפה בשר פיקנטי קוצר מחמאות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 200 גרם מחמאה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1/2 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 500 גרם בשר טחון מופשר
  • 1 בצל גדול
  • חופן צנוברים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 6 שיני שום
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף שטוחה פפריקה חריפה (אופציונלי)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • להברשה: ביצה

אופן הכנת מאפה בשר פיקנטי:

אאא

רגע לפני: כל העסק היפהפה הזה מסתכם בשני חצאי מאפה נהדרים ובתוכם תערובת בשר פיקנטית טעימה. מתכון למאפה בשר קל ומהיר הכנה שמגישים לצד סלט עלים ירוק.

• חותכים לקוביות את המחמאה, ומעבדים בקערת מיקסר יחד עם הקמח, המלח, הסוכר, אבקת האפייה והביצה, עד לקבלת בצק אחיד.

• עוטפים את הבצק בניילון, מעבירים למקרר ועוברים לעבוד על המלית.

הכנת המלית:
• חותכים לקוביות את הבצל, וכותשים את שיני השום.

• קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.

• מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

• מוסיפים את הבשר ומערבבים בכף עץ, עד שהבשר מתפורר ומשחים.

• מתבלים בפפריקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור.

• מוסיפים את חופן הצנוברים ועשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומסירים מהאש. 

• מניחים לתערובת הבשר להתקרר בצד וחוזרים לבצק.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות.

• מרדדים 2/3 מהבצק לעלה עגול בעובי 1/2 סנטימטר. 

• מרדדים את שליש הבצק הנותר לעלה עגול.

• מרפדים תבנית טפלון עגולה בעלת שוליים מעט גבוהים בעלה הבצק.

• יוצקים את תערובת הבשר כשהיא פושרת-קרה לתבנית, על הבצק, ומניחים מעל את עלה הבצק הנוסף. מהדקים היטב את הקצוות.

• מברישים את הבצק בביצה טרופה, וניתן לפזר מעל שומשום.

• אופים במשך 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

• מגישים חם לצד סלט עלים ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!