רגע לפני: כל העסק היפהפה הזה מסתכם בשני חצאי מאפה נהדרים ובתוכם תערובת בשר פיקנטית טעימה. מתכון למאפה בשר קל ומהיר הכנה שמגישים לצד סלט עלים ירוק.
• חותכים לקוביות את המחמאה, ומעבדים בקערת מיקסר יחד עם הקמח, המלח, הסוכר, אבקת האפייה והביצה, עד לקבלת בצק אחיד.
• עוטפים את הבצק בניילון, מעבירים למקרר ועוברים לעבוד על המלית.
הכנת המלית:
• חותכים לקוביות את הבצל, וכותשים את שיני השום.
• קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.
• מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
• מוסיפים את הבשר ומערבבים בכף עץ, עד שהבשר מתפורר ומשחים.
• מתבלים בפפריקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור.
• מוסיפים את חופן הצנוברים ועשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומסירים מהאש.
• מניחים לתערובת הבשר להתקרר בצד וחוזרים לבצק.
• מחממים את התנור ל-190 מעלות.
• מרדדים 2/3 מהבצק לעלה עגול בעובי 1/2 סנטימטר.
• מרדדים את שליש הבצק הנותר לעלה עגול.
• מרפדים תבנית טפלון עגולה בעלת שוליים מעט גבוהים בעלה הבצק.
• יוצקים את תערובת הבשר כשהיא פושרת-קרה לתבנית, על הבצק, ומניחים מעל את עלה הבצק הנוסף. מהדקים היטב את הקצוות.
• מברישים את הבצק בביצה טרופה, וניתן לפזר מעל שומשום.
• אופים במשך 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
• מגישים חם לצד סלט עלים ירוק.
אלי | 16/04/2015 | 3 |
רגילה במקום מחמאה, הטעם של המחמאה מאוד בולט.
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)