לכבוד שבת

מתכון לעוף עם בטטה קסבייה (ארטישוק ירושלמי) בחריפות מעודנת

מנה עיקרית אלגנטית לכבוד שבת שמגישה לכם את כל מה שטוב בסיר אחד: מתכון לעוף עם ארטישוק ירושלמי - או בשמו השני בטטה קסבייה - מתובל בעסיסיות (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עוף עם ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה) (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6-8 מנות עוף
  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה)
  • 500 גרם ארטישוק רגיל
  • 10 שיני שום
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • מיץ מלימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עוף עם ארטישוק ירושלמי:

רגע לפני: מנה עיקרית אלגנטית לכבוד שבת שמגישה לכם את כל מה שטוב בסיר אחד: מתכון לעוף עם ארטישוק ירושלמי - או בשמו השני בטטה קסבייה - מתובל בעסיסיות.

• מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לקוביות בגודל 5 ס"מ.

• חותכים את תחתיות הארטישוק הרגיל לרצועות עבות.

• מחממים שמן זית בסיר רחב, ומטגנים את העופות עד להזהבה משני הצדדים.

• מוסיפים לסיר את הארטישוקים החתוכים.

• מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור, ומפזרים מעל את שיני השום מקולפות, בשלמותן.

• מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.

• סוחטים את הלימון לתוך הסיר, ומבשלים במשך 40 דקות נוספות.

• מגישים לצד אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר