מה אוכלים היום?

מתכון לעוף בציפוי קריספי ורוטב מתקתק

משדרגים את מנת העוף הרגילה עם ציפוי מעניין ולא שגרתי: מתכון לעוף בציפוי קריספי ורוטב סויה וצ'ילי מתקתק. מגישים חם עם סלט ירקות מרענן וסגרתם את פינת הארוחה המשפחתיתי ל (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עוף בציפוי קריספי מתקתק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 כרעי עוף מחולקים למשולשים ושוקיים
  • 2 ביצים
  • 1 כף חרדל
  • 2 כוסות פירורי לחם זהובים
  • לרוטב:
  • 3 ס״מ ג׳ינג׳ר טרי מגורד
  • 6 שיני שום
  • 4 ענפי בצל ירוק
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס רוטב צ׳ילי מתוק
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות שומשום שחור
  • 2 כפות שומשום לבן

אופן הכנת עוף קריספי מתקתק:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. מסדרים 2 קערות: בקערה אחת טורפים את הביצים, ובקערה השנייה שמים את פירורי הלחם.

3. טובלים את העופות בבלילת הביצים ואז מצפים אותם בפירורים - כמו שניצל.

4. מסדרים את העופות בתבנית חסינת אש, ומנמיכים את התנור ל-180 מעלות.

5. אופים במשך 35 דקות, עד שהעופות מקבלים גוון שחום יפה.

6. במקביל, מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל הירוק, כותשים את השום ומערבבים יחד עם שאר מרכיבי הרוטב בסיר קטן על אש נמוכה, עד לקבלת רוטב אחיד.

7. לאחר האפייה, יוצקים את הרוטב החם על העופות, מפזרים מעל את השומשום ומכניסים לאפייה של 20 דקות נוספות.

8. מגישים חם עם סלט ירקות מגוון ועשיר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר