מתכון ללחמניות עם 3 מילויים עסיסיים: בשר, חזה עוף וירקות מוקפצים

מבחוץ הן עגולות, רכות ושחומות, אך בפנים מחכות הפתעות עסיסיות: מתכון ללחמניות בניחוח נהדר עם 3 מילויים שונים של בשר, חזה עוף או ירקות, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לחמניות רכות עם 3 מילויים עסיסיים: בשר, חזה עוף וירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 3 כוסות קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים
  • למלית הבשר:
  • 300 גרם בשר טחון עם שומן
  • 2 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן
  • מעט כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • למלית חזה העוף:
  • 5 נתחי חזה עוף גדולים
  • 4 ענפי בצל ירוק
  • 1 כפית שטוחה ג'ינג'ר מגורד
  • חופן קשיו קלוי וקצוץ גס
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח
  • למלית הירקות:
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 כוס פטריות
  • 1/2 כוס תירס
  • 1 בצל לבן גדול
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • לציפוי: ביצה טרופה ושומשום שחור/לבן

אופן הכנת לחמניות ממולאות:

רגע לפני: מבחוץ הן עגולות, רכות ושחומות, אך בפנים מחכות הפתעות עסיסיות: מתכון ללחמניות בניחוח נהדר עם 3 מילויים שונים של בשר, חזה עוף או ירקות מוקפצים, לבחירתכם.

הכנת מלית הבשר:

• קוצצים דק את הבצלים והשום.

• מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את הבשר למחבת, ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים.

• מוסיפים את השום, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ורסק העגבניות ומערבבים יחד במשך 2 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

הכנת מלית חזה העוף:

• חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות או רצועות דקות.

• קוצצים את הבצל הירוק.

• מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את העוף הקצוץ.

• מוסיפים את הבצל הירוק, הג'ינג'ר והרטבים ומבשלים יחד במשך 6 דקות.

• מוסיפים את הקשיו ומערבבים. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

הכנת מלית הירקות המוקפצים:

• פורסים את הפלפלים, הפטריות הבצל לרצועות דקות.

• מחממים שמן בווק או מחבת, ומקפיצים את הירקות יחד במשך 4-5 דקות.

• מוסיפים את הרטבים, מערבבים ומסירים מהאש.

• מעבירים את הירקות למסננת, כדי להיפטר מהנוזלים ומניחים בצד לצינון.

הכנת הלחמניות:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.

• מכסים את הקערה, ומניחים להתפחה למשך 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו (תלוי במזג האוויר. בימים קרים, הבצק תופח לאט יותר).

• מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגדול שווה, ומתפיחים ל-30 דקות נוספות.

רגע האיחוד:

• יוצרים גומה במרכז כל כדור בצק, וממלאים במלית אהובה. מגלגלים את הכדור, עד לכיסוי מלא.

• מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מצפים כל כדור בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום.

• אופים במשך 20-25 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר