לכבוד שבת

4 מתכונים לסלטים עם כרוב ותוספות נהדרות

שבת קיצית וחמה מזמינה בדיוק סלטים מהסוג הזה - קלילים וטעימים ופשוטים כל כך להכנה: 4 מתכונים לסלטים שווים עם כרוב ותוספות נהדרות (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלט כרוב סגול ומנגו (צילום: shutterstock)

מתכון לסלט כרוב אדום ומנגו

רכיבים:

1/2 כרוב סגול
2 מנגו בשלים
1 כוס אטריות מבושלות ומסוננות מנוזלים
1 כוס בוטנים קלויים
1 פלפל חריף
2 כפות כוסברה קצוצה דק
לרוטב:
1 כף שמן שומשום
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
1 כף חומץ
1 כף סוכר חום

אופן ההכנה:

• פורסים את הכרוב לרצועות דקות, חותכים את המנגו לקוביות בגודל שווה וקוצצים דק את הפלפל החריף.
• מערבבים את הכרוב והמנגו בקערה יחד עם הבוטנים והכוסברה.
• קורעים את האטריות לפיסות ומוסיפים לקערה יחד עם הפלפל החריף.
• בצנצנת קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב לנוזל אחיד, יוצקים על הסלט 10 דקות לפני ההגשה ומערבבים היטב.

מתכון לסלט כרוב לבן ועוף

רכיבים:

3 נתחי חזה עוף
1/2 ראש כרוב לבן
2 גזרים
1 בצל סגול
3 מלפפונים
חופן קשיו שבורים גס
לרוטב:
3 כפות מיונז
4 שיני שום
1 כף חומץ
3 כפות מים
1 כפית שטוחה ג'ינג'ר טרי מגורד או יבש
מלח

אופן ההכנה:

• חותכים את חזה העוף לרצועות בינוניות (לא רחבות מידי). מחממים מעט שמן במחבת טפלון ומטגנים קלות את חזה העוף.
• פורסים את הכרוב לרצועות דקות, מגרדים את הגזר ופורסים דק את הבצל הסגול.
• מרוקנים את המלפפונים מגרעינים וחותכים לרצועות.
• מערבבים את הירקות והעוף בקערה.
• כותשים את שיני השום ומערבבים יחד עם שאר מרכיבי הרוטב לנוזל אחיד, יוצקים על הסלט לפני ההגשה ומערבבים היטב.

מתכון לסלט קולסלאו

רכיבים:

1/2 כרוב לבן
2 גזרים
2 כפות שטוחות סוכר חום
3 כפות חומץ
מלח
3-4 כפות מיונז משובח

אופן ההכנה:

• חותכים לרצועות דקות את הכרוב, מגרדים דק את הגזר ומערבבים בקערה.
• מוסיפים את הסוכר, חומץ, מיונז ומערבבים היטב. מתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים שוב.

מתכון לכרוב מאודה

רכיבים:

1 ראש כרוב סגול
6 שיני שום
3 כפות שמן
3 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ
2-3 כפות רסק עגבניות (לא חובה)
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

• קוצצים גס את הכרוב, ופורסים את שיני השום.
• בסיר רחב ומעט גבוה, מחממים מעט את השמן ומוסיפים לסיר את הכרוב הקצוץ.
• מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, ומבשלים על אש בינונית. מערבבים לעתים קרובות.
• כשנפח הכרוב יורד בחצי, מוסיפים את השום, הסוכר והחומץ.
• מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 25 דקות. מידי פעם מנערים קלות את הסיר.
• מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב יחד. אם חסרים מעט נוזלים, מוסיפים חצי כוס מים ונותנים להם להתאדות.

יש לכם רעיונות נוספים לסלט כרוב מוצלח? שתפו אותנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר