חדשות האוכל

חוקרים גילו טעם שישי שיכול לשפר את טעם האוכל

כולנו מכירים פחות או יותר את חמשת הטעמים - מר, מתוק, חמוץ, מלוח ואוּ‏מאמי שזה ביפנית "טעים". כעת, צוות חוקרים מארה"ב מרעננים את הרשימה עם טעם שישי חדש (חדשות האוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
יש טעם שישי! yey! (צילום: shutterstock)

סערה קטנה נרשמה בעולם הקולינריה הבינלאומי - חוקרים מאוניברסיטת פרדו בארה"ב חשפו טעם שישי חדש שמצטרף לחמשת הטעמים המוכרים יותר - מר, מתוק, חמוץ, מלוח, ופחות - אוּ‏מאמי שזה ביפנית "טעים".

הטעם השישי נקרא "שומן" (fatty). צוות החוקרים גילה כי קולטני הטעם מסוגלים לזהות מזון בטעם 'שומני' (נורא ככל שזה ישמע), כך מדווח הוושינגטון פוסט. מסתבר שהלשון מבחינה בטעם השומן, ממש כמו בטעמים מתוק ומלוח.

במסגרת המחקר, התבקשו המשתתפים לטעום מזון מחמשת קטגוריות הטעמים - פעם אחת בטעמו המקורי, ובפעם השנייה בתוספת טעם השומן, ואלה הצליחו לשים לב לתוספת הטעם.

במחקרי המשך, ינסו החוקרים לפתח טעם המחקה את טעם השומן, מבלי שנצטרך לצרוך יותר מידי מהטעם הנפלא הזה.

לנו זה עשה חשק לצ'יפס עסיסי. ולכם?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר