מה אוכלים היום?

מתכון לחזה עוף ברוטב חרדל לארוחת אמצע-שבוע אלגנטית

תוך חצי שעה תוכלו להגיש ארוחת אמצע-שבוע משפחתית, בריאה ואלגנטית. מה שאנחנו אוהבים לכנות "מקסימום תוצאה במינימום מאמץ": מתכון לחזה עוף ברוטב חרדל שטעים לאכול עם אורז לבן וסלט ירקות רענן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חזה עוף ברוטב חרדל לארוחת אמצע-שבוע אלגנטית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 נתחי חזה עוף, 140 גרם ליחידה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 כוס בצל קצוץ דק
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 1 כפיות חרדל יבש
  • 1 כף חרדל דיז'ון

אופן הכנת עוף ברוטב חרדל:

• מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור.

• מחממים את השמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, וכשהשמן חם, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים מכל צד למשך דקה וחצי.

• מוסיפים את הבצל, ומטגנים במשך דקה נוספת.

• מפזרים את הקמח על נתחי העוף, והופכים לצד השני, כך שהנתחים יהיו מצופים משני הצדדים. מבשלים במשך דקה, עד להשחמת העופות.

• מוסיפים את המים למחבת, ומערבבים עד שהקמח 'נמס'. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה ומבעבעת, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ונותנים לעופות לרתוח במשך 5 דקות.

• מוציאים את נתחי העוף מהמחבת לכלי נפרד, ומערבבים לתוך הנוזלים שבמחבת את החרדל היבש יחד עם החרדל דיז'ון, עד לקבלת תערובת אחידה.

• מחזירים את נתחי העוף למחבת, ומבשלים יחד על אש נמוכה במשך 10-15 דקות. מסירים מהאש.

• מגישים חם עם הרוטב, ומוסיפים אורז לבן "שיתפוס" את הטעם החזק של הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר