לכבוד שבת

מתכון לסלמון ברוטב אנשובי עשיר וחגיגי

לפעמים, כל מה שצריך בשביל שהסלמון יהיה יותר טוב, זה דחיפה קטנה מכיוון הרוטב. וכאן יש לנו שידוך מושלם מקטגוריית "וואו! חובה לנסות" בין פילה סלמון לרוטב אנשובי סמיך בנגיעות שום ותוצאה מושלמת אחת. מתכון לסלמון ברוטב אנשובי עשיר (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלמון ברוטב אנשובי עשיר. מרשימה ובלתי שגרתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 40 גרם מחמאה רכה
  • 4 פילה אנשובי
  • 1 שן שום גדולה או 2 קטנות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 4 פילה סלמון
  • 2 כפות צלפים
  • 1/2 לימון
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת סלמון ברוטב אנשובי:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. קוצצים דק את האנשובי ומעבירים לקערה קטנה, כותשים את השום ומוסיפים לקערה יחד עם המחמאה המרוככת, המלח ומעט פלפל שחור. מועכים למחית אחידה.

3. שלב ראשון - כיריים: במחבת גדולה, חסינת אש, על אש בינונית ממיסים מחצית מתערובת האנשובי. וכשהרוטב נמס ומבעבע, מוסיפים את פילה הסלמון כשהעור כלפי מטה, מגביהים את הלהבה ומבשלים במשך 3 דקות, עד שהעור משחים.

4. שלב שני - תנור: מפזרים את הצלפים בתחתית המחבת, ומעבירים לתנור שחומם מראש לצלייה במשך 8-10 דקות.

5. מוציאים מהתנור, מוסיפים למחבת את מחצית רוטב האנשובי, ונותנים לו להימס בחום הדגים.

אופן ההגשה: מניחים כל פילה סלמון בצלחת אישית, יוצקים מעל קצת מהרוטב, סוחטים מעט לימון ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר