מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות כרישה וגבינה טעימות בגרסה המהירה

עם כל הכבוד ללביבות המקוריות שמגיעות מטורקיה ונקראות 'פראסה', אנחנו בעד חיים קלים. אז הנה מתכון ללביבות כרישה וגבינה טעימות בגרסה המהירה שכיף לנשנש עם שמנת חמוצה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
כמעט פראסה - לביבות כרישה וגבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כרישה עם חלק לבן גדול מאוד
  • 1 בצל לבן
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון (רק החלק הצהוב)
  • מלח
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 150 גרם גבינה מלוחה מגורדת
  • 2 כפות קצח
  • 1/2 כוס פירורים זהובים
  • שמן לטיגון

אופן הכנת לביבות כרישה וגבינה:

1. חותכים רק את החלק הלבן של הכרישה לעיגולים דקים, מעבירים לסיר, ממלאים במים, מוסיפים כפית מלח שטוחה ומבשלים על אש בינונית, עד ריכוך קל. מסננים ומעבירים לקערה, לצינון.

2. מגרדים את הבצל בפומפייה ומוסיפים לקערת עיגולי הכרישה. מתבלים במלח, קצח, ומוסיפים את הביצה, החלמון, קמח המצה והגבינה ומערבבים יחד לעיסה אחידה. מניחים בצד למנוחה של 10 דקות.

3. מחממים מחבת רחבה עם שמן לטיגון בגובה 2 ס"מ, על אש בינונית.

4. יוצרים כדורים מהעיסה, מגלגלים בפירורי לחם, ומועכים בין הידיים ליצירת לביבה. מורידים בזהירות לשמן החם ומטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה טובה.

5. מגישים חם עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר