מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות תירס עסיסיות ומהירות עם סלט כרוב סגול

קחו את אחד הממתקים הטבעיים הטעימים שיש - כלומר, תירס - ותכינו לביבות. הן קלות, מהירות הכנה ועשויות מרכיבים זמינים ופשוטים, כך שאין דרך שתצליחו להכין אותן לא נכון. מתכון ללביבות תירס שטעים להגיש עם סלט כרוב סגול (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לביבות תירס טעימות ומהירות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 קופסת שימורי תירס, מסוננת
  • 4 ביצים בגודל S
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 4 כפות קמח מנופה
  • מלח ופלפל לבן
  • שמן לטיגון
  • לסלט:
  • 1/2 ראש כרוב סגול
  • צרור קטן של שמיר טרי
  • 3 שיני שום
  • 1 לימון סחוט היטב
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

הכנת הלביבות:

1. שופכים לקערה מחצית מכמות התירס, וטוחנים במקל בלנדר למחית גסה.

2. קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה יחד עם שאר התירס, הביצים והקמח, ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מערבבים היטב לעיסה אחידה.

3. מחממים במחבת שמן בגובה סנטימטר, וכשהשמן חם, יוצרים לביבות מכמות של 2 כפות מהעיסה, ומורידים בזהירות למחבת. מטגנים במשך 2 דקות משני הצדדים, עד שהלביבות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

הכנת סלט הכרוב:

1. קוצצים דק את הכרוב הסגול וצרור השמיר, וכותשים את שיני השום.

2. מערבבים הכל בקערה יחד עם התיבול, ומשהים במשך חצי שעה לפני ההגשה - לאיחוד טעמים מלא.

רגע האיחוד: מגישים את הלביבות יחד עם הסלט ונהנים מארוחה טעימה ועשירה.

הידעתם? תירס היה בנו השביעי והקטן של יפת, בנו של נח. כיוון שצאצאיו של אותו תירס מקראי התיישבו באזור טורקיה והיא יצאה אותו למדינות אירופה, נקרא התירס בעברית "חיטי תירס", ובקיצור: תירס.

אגב, ביידיש נקרא התירס "חיטה טורקית", או בשמו המשעשע הרבה יותר: קוקורוזה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר