לכבוד שבת

מדריך וידאו: איך לקלוע חלה עגולה כמו מקצוענים

ובכן, מסתבר שזה ממש לא מסובך. אז איך קולעים חלה עגולה כמו מקצוענים? הנה מדריך וידאו שלב אחר שלב של CookKosher, ומתכון פשוט להכנת בצק חלה אוורירית וטעימה - אחרי הכל הטעם הרבה יותר חשוב מהצורה (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לקלוע חלה עגולה? ממש לא מסובך (צילום: shutterstock)

מתכון פשוט לחלה אוורירית וטעימה של מורן פינטו. שימו לב, המתכון מיועד לחלה אחת. כדאי להכפיל את כמויות המרכיבים כדי לזכות במצוות הפרשת חלה.

מרכיבים:

1 ק"ג קמח לבן מנופה
50 גרם שמרים טריים
1 כף שטוחה מלח
1 כף סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 2 כוסות מים פושרים
להברשה: ביצה
לקישוט: שומשום / פרג / כצח

אופן ההכנה:

1. מערבבים במשך דקה את הקמח עם השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית.

2. מוסיפים לקערה את הסוכר והשמן, ולבסוף את המים - בהדרגה ולא בבת אחת - עד שהבצק נוח ללישה. יתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים. יותר מידי מים יהפכו את הבצק לדביק.

3. מעבדים היטב במשך 5-8 דקות במהירות בינונית, עד שהבצק מתגבש ורק אז מוסיפים את המלח. זאת כדי למנוע התנגשות בין המלח לשמרים, מה שהורס את תהליך ההתפחה.

4. מניחים את הבצק להתפחה, עד שבצק מכפיל את נפחו.

5. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

6. קולעים חלה עגולה על 4 או מכינים חלה עגולה ללא קליעה בעזרת מדריך הווידאו, ומעבירים לתבנית אפייה עגולה עם שוליים גבוהים.

7. מברישים בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום/פרג/כצח לפי הטעם, ואופים במשך 40 דקות או עד שהחלה תפוחה ואפויה היטב.

>> כאן תמצאו מגוון מתכונים לסלטים עסיסיים לנגב אותם מהצלחת בחלות שתכינו!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר