מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה איטלקית אמיתית עם חצילים ופטריות

שידוך מושלם בין תוספות של פוקאצ'ה לבצק פיצה עסיסי. מתכון לפיצה עם חצילים ופטריות שטעים להגיש בארוחת ערב משפחתית מפנקת עם המון סלט ירקות. מאפה ביתי מהיר הכנה שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 4 כוסות קמח (500 גרם)
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 2 כפיות דבש
  • 310 מ״ל מים פושרים (1 כוס ועוד קצת)
  • 3 כפיות מלח (18 גרם)
  • תוספות:
  • שמן זית
  • 1/2 חציל
  • 12 פטריות שמפיניון
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • 2 עגבניות
  • 2 כדורי מוצרלה גדולים
  • 3/4 כוס פרמזן מגורדת (או גבינה צהובה)

אופן הכנת פיצה:

מתכון ל-2 פיצות גדולות

1. ממיסים את השמרים עם הדבש ומחצית מכמות המים בכלי. מערבבים ומכסים.

2. מערבבים את הקמח והמלח בקערה גדולה מאוד, יוצרים חור במרכז התערובת ויוצקים לתוכו את השמרים המומסים. באצבעות, מערבבים לאט את הקמח והשמרים. כשנוצרים פירורי בצק, מוסיפים את כמות המים הנותרת, ומעבדים יחד היטב לקבלת עיסה רטובה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עד 2 כפות מים.

3. לשים את הבצק בידיים במשך 5-6 דקות. צובטים אותו, מקפלים אותו, הופכים אותו, עד שהמרקם הופך לחלק ונוח.

4. יוצרים כדור מהבצק, מקמחים במעט קמח ומניחים במרכז הקערה. מסמנים על הבצק חריצים עמוקים (ראו תמונה), מכסים ומניחים במקום חם להתפחה של 40 דקות.

5. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6. מחלקים את הבצק לשניים. חלק אחד משאירים מכוסה בקערה, ואת השני מרדדים לעיגול או מלבן (תלוי בצורת התבנית). מעבירים לתבנית, ובעזרת האצבעות, יוצרים שולי בצק עבים.

7. מזלפים על הבצק 1 כף שמן זית, ומורחים אותה באופן שווה.

8. במקביל, מכינים את התוספות: חותכים לפרוסות דקות את החציל והפטריות (בלי הרגל), ומטגנים במחבת עם מעט שמן במשך 5 דקות, עד להשחמה קלה. מניחים לצינון.

9. פורסים את המוצרלה, מניחים רבע מהכמות על הבצק, מעל מסדרים מחצית מהחצילים והפטריות, מחצית מעלי הבזיליקום, פרוסות עגבנייה אחת, רבע נוסף מכמות המוצרלה, קמצוץ מלח ומחצית מכמות הפרמזן/גבינה צהובה.

10. אופים במשך 10 דקות, עד להשחמה יפה של שולי הפיצה.

11. חוזרים על סעיפים 6-10 שוב, עבור כדור הבצק שנותר בקערה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר