מה אוכלים היום?

ארוחה בחצי שעה: פיצה-פיתה עם ירקות בגריל

הפתרון המושלם לארוחה מהירה, קלה ומשביעה. מתכון בסיסי לפיצה פיתה עם ירקות בגריל תוך חצי שעה, שאימצנו מהבלוג המקסים שבתרגום חופשי נקרא 'ניסיתי וזה טעים' - Tried and Tasty. הירקות שנבחרו הם המלצה בלבד, ואחרי שקולטים את הקונספט, אפשר ללכת על כל תוספת אהובה אחרת (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 פיתות קנויות, גדולות יחסית
  • שמן זית / קנולה
  • 2 קישואים קטנים-בינוניים (לגיוון, ניתן להחליף אחד מהם בדלעת צהובה)
  • 1 פלפל ירוק בינוני
  • 1/2 כוס פרוסות פטריות
  • 1 עגבנייה בינונית
  • 1/2 כוס רוטב פיצה (גם קטשופ לגיטימי)
  • 2/3 גבינת מוצרלה מגורדת או גבינה צהובה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנת פיצה פיתה:

משתמשים בפיתות-מאפיה רגילות, רק דואגים שהן יהיו מעט גדולות.

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. פורסים דק את הקישואים, הפלפל והעגבנייה.

3. מניחים את הפיתות בתבנית אפייה, ואופים במשך 1-2 דקות מכל צד, ומוציאים מהתנור.

4. משמנים מחבת גריל ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים במשך 3-5 דקות, או עד שהירקות מתרככים. הופכים לצד השני ומטגנים במשך 3-5 דקות נוספות.

5. מורחים את הפיתות ברוטב פיצה (או קטשופ), מפזרים מוצרלה או גבינה צהובה. מחלקים את הירקות באופן שווה בין הפיתות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומחזירים לתנור למשך 5-7 דקות, עד שקצות הפיתה משחימים והגבינה נמסה.

6. ממתינים 5 דקות, ומגישים חם.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אז לפחות שתהיה דלת קלוריות! סופסוף מתכון שאני יכולה להכין עם פיתה 65 קלוריות, עשיתי עם אלה של אליס ויצא מעולה
גל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפיצות: