מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות טונה ותפוחי אדמה פריכות

מה שיפה בקציצות האלה, שאפשר להגיש אותם בארוחת הבוקר, הצהריים או הערב - העיקר שיחד איתם תהיה על השולחן קערת סלט ירקות ענקית ומטבלים אהובים. הקציצות נשמרות היטב בקירור, וניתן להגיש אותן גם למחרת, חם או קר. מתכון לקציצות טונה ותפוחי אדמה עם ציפוי פריך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 300 גרם תפוחי אדמה
  • 1 קופסת שימורי טונה בשמן (185 גרם)
  • 1/2 כוס גרגירי תירס
  • 2 בצלים ירוקים
  • 1 ביצה
  • גרידה מקליפת לימון אחד
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס פירורי לחם - לציפוי

אופן הכנת קציצות טונה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים, עד לריכוך. מסירים את הקליפה, ומועכים למחית בקערה.

2. מוסיפים את הטונה למחית תפוחי האדמה ומערבבים במזלג.

3. קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים לקערה, יחד עם התירס, הביצה ופירורי הלחם.

4. לבסוף, מוסיפים את גרידת הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור, לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מחלקים את התערובת ל-12 כדורים, מועכים מעט משני הצדדים, כך שתתקבל קציצה אליפטית ומצפים בפירורי לחם.

6. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית-גבוהה, ומטגנים כל קציצה במשך 3 דקות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג, ומוסיפים עוד שמן, אם צריך, עד שכל הקציצות מוכנות.

7. מגישים חם או קר עם סלט ירקות ומטבלים אהובים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר