התכנית השבועית

מטבח כיכר: אבי לוי ומשה אבוטובול מבשלים

אבי לוי, השף עטור השבחים, מגיע לכיכר השבת לתוכנית מתכונים שבועית שאסור לפספס: בואו ללמוד מהמאסטר איך להכין כרובית בטחינה ועריסה עם סלט פוארו וצלעות טלה בבצל וצימוקי סולטן על אורז לבן. אורח: משה אבוטובול (כיכר אוכל)

אבי לוי ומשה אבוטבול (צילומים: נועם פריסמן)

כרובית בטחינה ועריסה עם סלט פוארו

מצרכים לכרובית

פרחי כרובית

5 כוסות מים

1 כפית כורכום

חצי כפית קארי

5 כפיות של מלח גס

חצי כוס טחינה גולמית אחווה

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס פירורי לחם

חצי כוס שומשום קלוי

שמן לטיגון

מים קרים לפי הצורך

מלח לפי הצורך

לימון

1 כף אריסה ביתית

מצרכים להכנת האריסה

20 פלפלים מתוקים יבשים מושרים במי ברז ומגולענים.

כמון

5 שיני שום

2 כפיות מלח

שמן זית

כף גרידת לימון

מצרכים לסלט פוארו :

5 גבעולי כרישה

לרוטב:

4 שיני שום קצוצות

6 כפות שמן

מעט שמן ארגן אם יש

1 מיץ מלימון סחוט טרי

פלפל חריף קצוץ

מלח אטלנטי

פלפל גרוס

מעל הכרישה המוכנה:

מעט כוסברה קצוצה

1 לימון קלוף וקצוץ היטב

חצי פלפל חריף ירוק נקי מגרעינים

לקישוט

1 עגבנייה סחוטה

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר מים עד לרתיחה , מוסיפים את הכורכום קארי והמלח למים החמים וזורקים פנימה את הכרובית לבישול בתוך מי התבלינים עד לריכוך הכרובית.

מצננים...

טובלים בביצה פירורי לחם ושומשום ומטגנים עד להזהבה.

אופן הכנת האריסה:

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים לתערובת דקה.

לסלט פוארו:

אופן ההכנה:

1- את הכרישה שוטפים היטב

2- חותכים את הכרישה לטבעות

3- מכניסים לתוך סיר מים ומרתיחים למשך 8 דקות מרגע הרתיחה .

4- מוציאים ומסננים ומעבירים למי קרח

5- מכינים את המרינדה בקערה נפרדת שמורכבת מהשום , הלימון הסחוט , שמן הזית , המלח והפלפל ,

מוציאים את הכרישה ממי הקרח ומעבירים לצלחת הגשה יפה יוצקים מעל את הרוטב

מערבבים את הפלפל החריף , הלימון הקצוץ, והכוסברה ומפזרים מעל הכרישה ולמעלה סוחטים עגבנייה.

להכנת הטחינה:

מערבבים טחינה גולמית עם פלפל חריף וגרידת לימון.

יוצקים כמות נדיבה מאד של טחינה במרכז הצלחת ומניחים את הכרובית על הטחינה, מזלפים במעט עריסה על הכרובית ומקשטים בפטרוזיליה רעננה. מגישים לצד הסלט.

צלעות טלה בבצל וצימוקי סולטן על אורז לבן

מצרכים להכנת האורז:

1 כוס אורז פרסי

1.5 כוס מים רותחים

2 כפיות מלח גס

מעט גרידת לימון

מצרכים לצלעות טלה

1 ק"ג צלעות טלה מופרדות {שימו לב לשיוש של הצלעות זה חשוב}.

2 בצלים סגולים חתוכים לג'וליינים רצועות .

2 שיני שום מעוכות בקליפתן

מעט שמן זית

2 כוסות צימוקים

1 כפית קינמון

חצי כפית ג'ינג'ר

חצי כפית מוסקט

5 כפות יין מוסקט לקינוח

1 כוס ציר עגל או מים

מלח

2 כפיות כמון

מעט זרעי כמון (לא חובה)

1 כפית קינמון

להכנת האורז:

מטגנים אורז עם שמן, מוסיפים מים רותחים. מוסיפים גרידת לימון ומלח ומבשלים 20 דק' על להבה נמוכה.

עוברים להכנת הרוטב:

מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה ומוסיפים את השום המעוך , מוסיפים את התבלינים ואת הציר או המים והתבלינים, ואת צימוקי הסולטן ומבשלים 20 דקות על חום נמוך.

את הצלעות מפלפלים מעט ומניחים על פלנצה לסגירה של הצלעות משני הצדדים. מניחים על נייר אפיה מתכלה עד להשלמת הכנת הרוטב...

מכניסים את הצלעות אל סיר הרוטב שהכנו ומעבירים לתנור להמשך בישול למשך 25 דקות.

מגישים את האורז ולצידו את צלעות הטלה ורוטב הצימוקים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר