מה אוכלים היום?

מתכון לחזה עוף מוקפץ ברוטב סצ'ואן

סצ'ואן הוא מחוז בסין שמפורסם בזכות רוטב מופלא שנקרא על שמו, ומשתדך נהדר עם כל סוגי העוף. הנה אחת מהדרכים הטעימות ביותר לאכול אותו: מתכון לעוף מוקפץ ברוטב סצ'ואן או פשוט: כך תרגישו במסעדה סינית בלי לצאת מהבית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 נתחי חזה עוף
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כף שמן צמחי
  • 4 שיני שום
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 1/2 1 כפות חומץ בן יין לבן
  • 4 כפות מים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/8 כפית פלפל קאיין / פפריקה חריפה
  • 3 בצלים ירוקים

אופן הכנת עוף בסצ'ואן:

1. חותכים לקוביות את חזה העוף.

2. כותשים את שיני השום, ופורסים באלכסון את הבצל הירוק, לעיגולים ברוחב 1 ס"מ.

3. בשקית או בקערה, מערבבים יחד את הקורנפלור וקוביות העוף, עד לציפוי מלא.

4. בווק או מחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה, מטגנים יחד את קוביות העוף והשום, תוך ערבוב מתמיד, עד להשחמה קלה. מוסיפים את הסויה, החומץ, הסוכר והמים, מכסים ומבשלים במשך 3-5 דקות, עד שהעוף מבושל היטב.

5. מוסיפים את עיגולי הבצל הירוק, מתבלים בפלפל קאיין או פפריקה חריפה, ומבשלים ללא מכסה במשך 1-2 דקות נוספות.

6. מגישים חם עם אורז לבן. ניתן לפזר שומשום מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר