מתכון לצזיקי - מטבל עשיר או ממרח מיוחד לסנדוויץ'

המתכון הזה מגיע מיוון באהבה, המון המון אהבה - הצזיקי גמיש ומתאים מאוד למזג האוויר הים תיכוני כמטבל לקרקרים או כממרח לסנדוויץ' בשל מרקמו העשיר והקטיפתי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
צזיקי - מטבל עשיר או ממרח מיוחד לסנדוויץ' (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם יוגורט ביו רגיל / עזים
  • 1 מלפפון גדול
  • 4 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמיר טרי קצוץ דק
  • 1 כף מיץ לימון טרי

אופן הכנת צזיקי:

1. מקלפים את המלפפון, וקוצצים לקוביות קטנות מאוד או שמגררים גס במגרדת (גירוד דק ייצור רסק מלפפון - ממש לא מה שאתם צריכים כרגע).

2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את היוגורט, המלפפון, השום, השמיר, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור, עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר עד להגשה.

איך מגישים? עם ירקות חתוכים, קרקרים, כממרח לסנדוויץ' והאופציה האהובה עלינו - כמנות אישיות של פינגר פוד בארוחה חלבית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר