שבת עם השפית מורן פינטו

מתכון לכרובית שלמה אפויה על ממרח פלפלים

תשכחו מלחלק לפרחים, ושגרו לתנור את הכרובית בשלמותה. גם פחות עבודה, גם דרך פוטוגנית יותר להגיש אותה. וכאן, תיווכנו לה ממרח פלפלים מיוחד שמשדרג את כל העסק (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לכרובית:
  • 1 כרובית שלמה גדולה
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כפות חרדל חלק
  • 1 כף דבש
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • לממרח:
  • 2 גמבות, קלויות
  • 6 שיני שום
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • מלח

אופן הכנת כרובית שלמה אפויה וממרח פלפלים:

הכנת הכרובית:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.

2. מניחים את הכרובית במרכז תבנית אפייה, מזלפים מעל שמן זית, ומצפים את הכרובים בחרדל ודבש. מתבלים במלח ופלפל שחור, ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהכרובית מקבלת גוון זהוב-שחום יפה.

הכנת ממרח הפלפלים:

3. לאחר קליית הפלפלים, סופגים מהם את הנוזלים, ומעבירים למעבד מזון יחד עם שאר מרכיבי הממרח, וטוחנים למחית חלקה.

רגע האיחוד:

4. מורחים את ממרח הפלפלים על צחת הגשה שטוחה, מניחים מעל את הכרובית בשלמותה, ומפזרים מעליה שבבי פנקו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר