מתכוני גולשים

מתכון ללחמניות כוסמין רכות ואווריריות

לשבת, ליום חול, עם המון סלטים בצד, עם בשר, עם דגים, עם גבינות, כסנדוויץ' לילדים או למשרד או סתם לארוחת בוקר עם חמאה טובה. מתכון ללחמניות כוסמין רכות ועל-זמניות (מתכונים, אוכל)

סימה טוויטו | כיכר השבת |
ניסינו. זה מעולה. לחמניות כוסמין של סימה טוויטו (צילום: סימה טוויטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ק"ג קמח כוסמין לבן
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • 3 כפות מלח
  • 5-6 כוסות (חד פעמיים) מים חמימים
  • 3/4-1 כוס שמן
  • ביצה להברשה
  • שומשום לפיזור

אופן הכנת לחמניות כוסמין:

1. מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה בקמח, ויוצקים לתוכה את המים והשמרים, ומערבבים אותם קלות. מוסיפים לקמח אחרת את הסוכר, המלח ותוך כדי הלישה, מוסיפים את השמן, מערבבים ומעבדים הכל יחד עד לקבלת בצק רך ונעים.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה מעט, ומניחים להתפחה במשך שעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. על משטח מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לרול, ויוצרים בו קשר. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

צפו בסרטון שמדגים איך לעצב לחמניות קשר נכון:

צילום: מתוך היוטיוב RhodesBread

4. מכסים את הלחמניות בניילון נצמד באופן רופף, ומניחים בצד להתפחה שנייה של 15-20 דקות.

5. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ומפזרים שומשום בנדיבות.

כדי לתת ללחמניות קרום קריספי ולשמור עליהן מהתייבשות, מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור, ויוצקים לתוכה מים רותחים - כך שהאדים ימלאו את התנור. מכניסים את תבנית הלחמניות למדף האמצעי, אופים עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים ומצננים על רשת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר