פשוט טעים

מתכון לעוף במרינדת לימון עם שום ואורגנו שאפשר להכין חודשים מראש

מרינדה בטעם עדין של לימון, שום ואורגנו - מתכון פשוט שאפשר להכין חודשים מראש, להקפיא, להפשיר, להשרות חזה עוף או שוקיים ומשולשים כמה שעות וליהנות ממנה נהדרת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם-1 ק"ג חזה עוף / שוקיים + משולשים
  • למרינדה:
  • 3 שיני שום, קלופות
  • גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף אורגנו טרי קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנת עוף במרינדת לימון עם שום ואורגנו:

1. במעבד מזון או בקערה עם מוט בלנדר, טוחנים את שיני השום, גרידת קליפת הלימון, מיץ הלימון ושמן הזית לתערובת חלקה. מוסיפים את האורגנו, המלח והפלפל השחור, וטוחנים עוד קצת. מאחסנים בצנצנת אטומה במקרר - עד שבוע או במקפיא - עד 3 חודשים.

2. מפשירים את העוף, ומשרים במרינדה למשך 4 שעות לפחות, עד 12 שעות, וצולים במחבת פסים / בגריל חשמלי / מנגל 'על האש'.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר