מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות תירס עם סלסת אבוקדו

אחד המתכונים המוצלחים ללביבות - שילוב של חביתת ירק ופנקייקס - והתוצאה העסיסית תנחת על שולחנכם תוך פחות מחצי שעה. בינתיים תכינו את סלסת האבוקדו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות (525 גרם) גרגרי תירס - עדיף טריים מ-3 קלחים גדולים
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס עלי כוסברה עם מעט גבעולים מחוברים
  • 1 כפית מלח ים
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות שמן זית
  • לסלסה:
  • 1 אבוקדו בשל גדול (או 2 קטנים), מגולען, חתוך לקוביות
  • 1/2 1 עגבניות, חתוכות לקוביות - ללא הזרעים
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות לימון
  • 2 כפות בצל ירוק / בצל סגול קצוץ דק
  • 1/2 כפית מלח ים
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת לביבות תירס עם סלסת אבוקדו:

1. בקערה עם מקל בלנדר / מעבד מזון / בלנדר, טוחנים 2 כוסות תירס, את הבצל הקצוץ, הביצים, הכוסברה, המלח והפלפל השחור, עד שרוב התירס נמעך, אך עדיין נותרים גושים והעיסה לא חלקה לגמרי.

2. מוסיפים לעיסה את הקמח (לאחר ניפוי), את כוס התירס הנותרת, ואבקת האפייה ומערבבים היטב לאיחוד מלא.

3. מחממים את התנור לחום נמוך - כדי לשמור הלביבות חמות עד להגשה - ובמחבת, מחממים כף שמן זית על אש גבוהה-בינונית, וכשהשמן חם, מורידים למחבת 2 כפות גדושות מהעיסה לכל לביבה, מטגנים במשך דקה וחצי מכל צד עד להזהבה, מעבירים את הלביבות המוכנות לתבנית בתנור החם, וממשיכים בטיגון עד שהעיסה נגמרת.

4. לסלסה: מערבבים את כל המרכיבים בעדינות - שקוביות האבוקדו יישארו שלמות.

להגשה, מניחים לכל סועד 3 לביבות אחת על השנייה בצלחת, ומעל מניחים בנדיבות מסלסת האבוקדו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר