צהריים עם השפית מורן פינטו

מתכון לקוסקוס ירקות וחזה עוף צרוב במחבת פסים

ארוחת הצהריים המושלמת: מתכון לקוסקוס ירקות וחזה עוף צרוב במחבת פסים, עטוף בתיבול פיקנטי מתקתק - שילוב נהדר ומזין בכמויות נדיבות שישביעו את כולם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קוסקוס ירקות וחזה עוף צרוב במחבת פסים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 חבילת קוסקוס, מוכנה לפי הוראות היצרן שעל האריזה
  • 2 גזרים
  • 2 זוקיני
  • 2 בטטות
  • 5 כפות שמן
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 2 כפות דבש
  • מלח ופלפל שחור
  • לעוף:
  • ק"ג פרפר חזה עוף שלם
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף דבש
  • מלח

אופן הכנת קוסקוס ירקות וחזה עוף צרוב:

הכנת הקוסקוס-ירקות:

1. חותכים את הגזרים, הזוקיני והבטטות לקוביות קטנות בגודל שווה.

2. מחממים במחבת את השמן ומטגנים קלות את השום והירקות בערבוב מתמיד עם כף עץ. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור, מערבבים ולבסוף מוסיפים את הדבש. הירקות צריכים להישאר מעט מוצקים.

הכנת העוף:

3. חוצים את חזה העוף לשניים, ומורחים בפפריקה ומלח. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את חזות העוף במשך 5 דקות לפחות מכל צד.

4. מעבירים את הנתחים לתבנית, מברישים אותם בדבש ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.

רגע האיחוד:

5. פורסים את חזות העוף לפרוסות באורך 3 ס"מ, מניחים לכל סועד כמה כפות נדיבות מהקוסקוס, מעל יוצקים את הירקות ולבסוף מניחים מעל 3-4 פרוסות עוף.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר