באנו לשדרג

מתכון לממרח כרובית צלויה או: גרסה טובה יותר לחומוס

באירוח הבא שלכם תגישו תחליף נהדר לחומוס - ואיכשהו יש לנו תחושה שאתם עומדים לאמץ אותו לנצח. מתכון לממרח כרובית צלויה או: גרסה טובה יותר לחומוס (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ראש כרובית, מופרד לפרחים
  • 6 שיני שום שלמות
  • 1 בצל, חתוך לרבעים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • פפריקה מעושנת
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1 לימון סחוט היטב
  • גרידת קליפה מחצי לימון
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1/8 כוס עלי נענע קצוצים

אופן הכנת ממרח כרובית צלויה:

1. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את פרחי הכרובית, שיני השום - בשלמותן ואת רבעי הבצל. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומנערים היטב. מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה מעושנת.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים ומעבירים לקערה.

3. במקל בלנדר, טוחנים הכל לפירורים. מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ הלימון, גרידת הקליפה, השמיר והנענע, ומערבבים למטבל אחיד.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

מקור

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר