מה אוכלים היום?

מתכון לקדרת כרובית וחומוס טעימה שעושה חשק לחורף

תבשיל עסיסי בתיבול קארי מהמטבח ההודי המסורתי שטעים לשדך לאורז לבן פשוט וליהנות מארוחה מנחמת שעושה חשק לחורף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כפות שמן צמחי
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר דק
  • 3 שיני שום גדולות, כתושות
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 כפיות אבקת כוסברה
  • 1/4 כפית אבקת כורכום
  • 1 כפית אבקת כמון
  • 2 כפיות פפריקה
  • 1/2 1 כוסות ציר עוף
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
  • 1 כרובית קטנה / 1/2 גדולה, מחולקת לפרחים קטנים
  • 400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
  • מלח
  • 1 כפית סוכר - לאיזון טעם העגבניות (לא חובה)
  • 3/4 כוס (75 גרם) אפונה קפואה, מופשרת
  • 3 כפיות אבקת קארי
  • 1/4 כוס עלי כוסברה, קצוצים

אופן הכנת קדרת כרובית וחומוס בתיבול קארי:

1. במחבת או סיר עמוק גדול על אש גבוהה-בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את הבצל ומבשלים במשך 6-8, עד שהבצל זהוב ומקורמל.

2. מוסיפים את אבקת הכוסברה, הכורכום, הכמון והפפריקה. ומבשלים במשך דקה נוספת.

3. מוסיפים את ציר העוף והעגבניות המרוסקות, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות.

4. מוסיפים את פרחי הכרובית וגרגרי החומוס, ומבשלים במשך 15 דקות עד שהכרובית רכה והרוטב סמיך ומעובה. אם אתם משתמשים בעגבניות שמרוסקות עד לכדי פירה, הרוטב יתעבה מהר מאוד, עוד לפני שהכרובית תתבשל. במקרה כזה, בשלו עם המכסה.

5. מתבלים במלח ומוסיפים סוכר, אם הרוטב חמוץ מדי בגלל העגבניות (טועמים בזהירות).

6. מוסיפים את האפונה ואבקת הקארי, ומבשלים במשך 2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הכוסברה הקצוצה. מגישים חם עם אורז בסמטי בעיטור כוסברה קצוצה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר