מתכון לביסקוטי - עוגיות קפה ושוקולד צ'יפס איטלקיות

ביסקוטי או קנטוצ'יני הן עוגיות איטלקיות שמוסיפים לבצק שלהן תוספות משתנות - כאן השתמשנו בשוקולד צ'יפס, אופים אותו כעוגה אחת ואז פורסים ואופים שוב את הפרוסות למרקם פריך יותר (אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3/4 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1 כף אבקת אספרסו / קפה חזק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

אופן הכנת עוגיות ביסקוטי:

1. מעבירים רשת תנור אחת למדף העליון ורשת נוספת ממקמים על המדף התחתון. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2. מנפים את הקמח לקערה גדולה ומערבבים יחד עם אבקת האפייה והמלח.

3. בקערה קטנה, מערבבים יחד את אבקת האספרסו ותמצית הווניל. במיקסר, מקציפים את הביצים, הסוכר ותערובת האספרסו-וניל במשך כמה דקות עד לקבלת נוזל סמיך. מערבבים פנימה את תערובת הקמח ולבסוף את השוקולד-צ'יפס.

4. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק 2 כיכרות ברוחב 10 ס"מ ובגובה של 2 ס"מ. ממקמים כל אחד מהם בתבנית אחרת, ואופים כל תבנית בנפרד במשך 25 דקות על המדף התחתון. מסובבים את התבנית באמצע האפייה.

5. לאחר האפייה, נותנים למאפה השטוח שהתקבל לנוח במשך 10 דקות, ומעבירים את מדף הרשת התחתון למדף המרכזי.

6. מרססים במים כל מאפה ובעזרת סכין חדה פורסים אותם לרוחב לפרוסות ברוחב 2 ס"מ.

7. בתבנית אחת מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את כל הפרוסות (של שני המאפים) כשהן עומדות ואופים במשך 25 דקות נוספות על המדף האמצעי. מוציאים ומצננים על רשת.

כשהעוגיות קרות לגמרי, מאחסנים אותן במיכל אטום בטמפרטורת החדר. אם הן מתרככות קצת במהלך הזמן, אפו אותן שוב במשך 5 דקות בחום של 100 מעלות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר