באנו לעזור

מדריך: איך להרכיב רוטב נהדר לסלט ממה שיש בבית

מדריך חובה לכל חובב מטבח מתחיל: מהם 3 הרכיבים ההכרחיים ליצירת רוטב מושלם לסלט, כזה שיתמזג עם הירקות ורק ישדרג את הטעם? (אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |

השולחן ערוך, הארוחה עומדת להתחיל בעוד רגע, הסלט מוכן להגשה - טרי וצבעוני. רק יש בעיה אחת קטנה: שכחתם לקנות רוטב או שחסר לכם מרכיב במתכון לרוטב שמצאתם בכיכר אוכל.

אז הנה סוד קטן: אתם לא באמת צריכים להיצמד למתכון, רק לדאוג ל-3 מרכיבים שסביר להניח שיש לכם כבר בבית. רוטב מבוסס על עיקרון של 2/3 שמן ו-1/3 חומציות.

שמן

אנחנו כמובן בעד שמן זית, אבל אם נתקעתם בלי, תוכלו להשתמש גם בשמן קנולה או כל שמן אגוזים שיש ברשותכם. אם גם את זה אין לכם (רציניים?!), תוכלו ללכת על טחינה מוכנה. זה הבסיס לרוטב.

חומציות

החומציות נותנת לרוטב טעם מודגש יותר. בדרך כלל משתמשים בחומץ (בלסמי / בן יין לבן / בן יין אדום), אך תוכלו להשתמש גם בלימון או במיץ תפוזים (עדיף סחוט טרי).

משהו שיאחד הכל יחד

כדי לגרום לשמן ולמרכיב החמצמץ להתאחד היטב, מוסיפים מרכיב עם יכולת ליצור אמולסיה. אנחנו הולכים על חרדל (מדיז'ון ועד חלק), אבל גם מיונז, יוגורט ואפילו ביצה חיה (אמיצים?) או דבש (אם אתם רוצים כיוון מתוק יותר) - יעשו את העבודה. תוכלו אפילו לשלב כמה מהם ברוטב.

ולסיום

מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ועוברים לערבוב. המפתח לרוטב טעים זה ערבוב טוב ולטעום תוך כדי תהליך. הרוטב נוזלי מדי? הוסיפו עוד מהמרכיב המאחד. חמוץ מדי? הוסיפו דבש. ואם אהבתם את התוצאה, אל תשכחו לרשום אותה כמתכון אישי שלכם, שפים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר