Homemade

מתכון ללחם ביתי זהוב ופריך ללא לישה

ויש לנו סיבה טובה מאוד לקרוא לו "קסם". דמיינו את זה: כיכר פריכה, זהובה בעיצוב כפרי גס ומקסים. אתם מושיטים יד לקרוע חתיכה עסיסית וטובלים במרק לוהט. מושלם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית שמרים מיידיים (אינסטנט)
  • 1/2 1 כוסות מים בטמפרטורת החדר

אופן הכנת לחם ביתי זהוב ופריך ללא לישה:

1. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הקמח, המלח והשמרים יחד. מוסיפים את המים ומערבבים עד להיווצרות בצק מוצק ועבה. אם צריך, מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 12-18 שעות בטמפרטורת החדר - עדיף בלילה.

3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומכניסים לתוכו סיר ברזל יצוק מצופה אמייל בנפח 1 ליטר למשך 30 דקות, לחימום.

4. בשלב האפייה, הבצק צריך להיות גדול, נפוח ודי רופף, עם בועות קטנות. בעדינות, מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח היטב (זכרו: אין ללוש) ומעצבים אותו לכדור בעזרת קמח. עד שהתנור יתחמם, מכסים את הבצק בניילון.

5. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לסיר (היזהרו, הוא חם מאוד), ואופים בסיר מכוסה במשך 30 דקות. מסירים את המכסה ואופים במשך 10-15 דקות נוספות כדי ליצור מעטה פריך וזהוב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר