מתכון לקורבידס - עוגיות חמאה יווניות במילוי פיסטוקים

וודאי הבחנתם שחנוכה אוטוטו כבר כאן, ואמנם היוונים לא היו נחמדים במיוחד, אבל המטבח שלהם דווקא מציע כמה דברים ששווה לאמץ - כמו העוגיות הנהדרות האלה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס פיסטוקים ללא מלח + 34 פיסטוקים שלמים למילוי
  • 1/2 כוס אבקת סוכר + תוספת לקישוט
  • 226 גרם חמאה, מרוככת
  • 1 כף דבש
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/8 כפית אבקת ציפורן
  • 1 חלמון ביצה גדול
  • 1 כף ברנדי / ויסקי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח, מנופה

אופן הכנת עוגיות חמאה יווניות במילוי פיסטוקים:

מתכון ל-34 עוגיות

1. במעבד מזון, טוחנים יחד את אבקת הסוכר ו-1/4 כוס הפיסטוקים במשך 30 שניות, עד שהאגוזים נטחנים לאבקה דקה.

2. במיקסר, מקציפים את החמאה עם הדבש והמלח במשך כדקה עד לקבלת קרם. מוסיפים את תערובת הפיסטוקים הטחונים, הציפורן, חלמון הביצה, הברנדי ותמצית הווניל ומקציפים יחד במשך כמה דקות, עד לשילוב מלא של המרכיבים.

3. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה, ומעבירים למקרר למשך 30 דקות כדי שהבצק יתגבש.

4. מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

5. יוצרים מהבצק כדורים בגודל 2.5 ס"מ (אמורים לצאת כ-34), דוחפים בכל כדור פיסטוק שלם ומסדרים אותם במרווחים שווים על 2 התבניות המוכנות.

6. אופים כל תבנית בנפרד במשך 17-15 דקות, מצננים היטב על רשת ומנפים מעל אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר