מה אוכלים היום?

מתכון לפרגיות עוף צלויות ברוטב לימון ודבש

יהיה יומרני מצידנו לקרוא לזה "מתכון העוף הקל ביותר", אבל זה פשוט כך. מגישים עם סלט רענן והמון לחם לטבילה ברוטב. קלאסי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 פרגיות עוף במשקל כולל של 450 גרם
  • 1/2 כוס מיץ לימון (2 לימונים סחוטים היטב)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית מלח ים
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כף דבש

אופן הכנת פרגיות ברוטב לימון ודבש:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 230 מעלות.

2. מסדרים את הפרגיות במחבת ברזל יצוק כשהעור כלפי מטה, וצולים בתנור במשך 15 דקות. הופכים את העופות כך שהעור יפנה למעלה וצולים במשך 15 דקות נוספות.

3. במקביל, מערבבים יחד את מיץ הלימון, האורגנו, שמן הזית, השום והמלח לתערובת אחידה, וטובלים בה את הפרגיות לציפוי מלא. את הרוטב שנותר שומרים בצד.

4. מחזירים את הפרגיות לתנור למשך 5 דקות או עד שהן הופכות לפריכות ומקבלות גוון זהוב-שחום.

5. מוציאים את הפרגיות לצלחת, ויוצקים על הנוזלים שבמחבת את הרוטב שנותר ואת הדבש. מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהרוטב מבעבע וחם.

6. יוצקים את הרוטב החם על הפרגיות, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם סלט ירקות רענן ולחם פריך לטבילה ברוטב העסיסי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר